Fruktiga bullar

Ingredienser 24 st:


100 g smör eller margarin

2 1/2 dl mjölk

1/2 paket (25 g) jäst för söta degar

1 ägg

1/4 tsk salt

1 dl strösocker

ca 1 liter vetemjöl

Fyllning 1:

2 1/2 dl (halvtinade) blåbär

1 tsk vaniljsocker

1/2 msk strösocker

Fyllning 2:

2 syrliga äpplen, grovrivna

1/2 tsk malen kanel

1 msk strösocker


Så här gör du:
Smält smöret, häll över mjölken och värm tills vätskan är ljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i degbunken. Häll över degvätskan och rör tills jästen löst sig. Rör ner ägg, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen är smidig. Tillsätt allt mjöl om så behövs mot slutet. Täck degen med bakduk och plast och låt jäsa cirka 45 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen och dela den i två lika stora delar på bakbordet. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Strö knappt tinade blåbär, vaniljsocker och strösocker på ena plattan och rulla ihop den fast. Dela i 12 lika stora bullar och lägg dem med snittytan upp i veckade pappersformar. Sätt på plåt.
Riv äpplen direkt över den andra degplattan. Strö på kanel och socker. Rulla degen fast samman och dela i 12 bullar. Ställ dem med snittytan upp i veckade pappersformar och sätt på plåt.
Täck över med bakduk och jäs 30-40 minuter.
Grädda blåbärsbullarna mitt i ugnen i 250 grader ungefär 8 minuter. Pensla med smält smör och strö på strösocker så fort bullarna kommer ur ugnen. Låt dem kallna på galler.
Pensla äppelbullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader ungefär 8 minuter. Låt svalna på galler. Bred på glasyr av florsocker utrört med några droppar äppeljuice.



(icakuriren.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0