Crepes Bacon/Svampfyllning
Smet:
1 liter vetemjöl
2,5 liter mjölk
2 tsk salt
12 ägg
En ytterst ordinär pannkakssmet med andra ord. Använd ungefär 1/2 dl smet per pannkaka för att få de lagom tunna i crêpesstorlek
fyllning:
4 pkt ekologiskt bacon
7,5 dl lätt creme fraiche
2 purjolökar
20 champinjoner
svartpeppar
Tärna baconet, knaperstek det och häll av det mesta av fettet, hacka svampen och purjon och fräs tillsammans med baconet. Rör i creme fraiche och peppra.
Bre ut 1-2 msk fyllning per crêpes, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form, strö över riven ost och grädda till osten smält och fått lite färg i 200°C ugn. Ska du frysa crepsen så gör det innan gräddningen och vänta med osten tills du ska laga till dem.
(curious.nu)
Hejhej =) Om du har tid så kan du väl titta in på min blogg i det senaste inlägget och ge min lillebror poäng från 1-10 om hur han blev efter att vi gav honom en gey-makeover! hihi :D