Lätt kiwiglass

Enkelt GI-recept på hälsosam yoghurtglass smaksatt med kiwi.

Tid: 4 h 15 min varav 4 h i frysen

4 portioner

Du behöver:

1 kiwi

2 dl turkisk yoghurt

4 msk fruktsocker

2 äggulor

Gör så här:

Vispa äggulor och fruktsocker. Skala och mosa kiwin. Blanda kiwin med det andra och rör till sist ner yoghurten. Låt stå i frysen minst 4 timmar. Rör om 2-4 gånger med jämna mellanrum under infrysningen för att minska iskristallerna. Låt tina en halvtimme i rumstemperatur innan servering.


Servera gärna med skivad kiwi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0