Rabarberglass

Ingredienser:
300 g rabarber, späd
½ dl vatten
1 dl socker
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
1 tsk vaniljsocker
½ dl rostad flagnad mandel


Så här gör du:

Skär rabarbern i tunna skivor.

Koka rabarbern i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig.

Låt kallna.


Vispa grädden.

Blanda äggulor och vaniljsocker.

Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden.

Kör smeten i din glassmaskin eller häll den i en form och täck med plastfolie.

Frys den i minst 3 tim.

Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering. Garnera med rostad flagad mandel.





(glassrecept.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0