Blåbärskaka
35 portioner
Ingredienser:
5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gr smör (kylskåpskallt)
pärlsocker
blåbär ca ½ liter
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker.
3. Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm.
4. Häll smeten i formen och strö blåbär (eller något annat bär) jämnt fördelat över hela ytan.
5. Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över.
6. Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka.
En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde.
(lyckasmedmat.nu)
Kommentarer
Trackback