Dajm

8 portioner

Ingredienser:
2 msk smör
2 msk ljus sirap
1 tsk kakao
1 ½ dl strösocker
50 gr flagad mandel
100 g ljus blockchoklad

Gör så här:

1. Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omröring.

2. Bred ut smeten på oljat bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.

3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av dajmbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret, ställ sedan kallt till dess chokladen hårdnar.

Detta Dajmrecept ger mersmak, så det är bäst att göra dubbel sats på en gång.

Tillagningstid: Dajm 30 minuter

Dajm

(lyckasmedmat.nu)

Kommentarer
Postat av: Evelina

Mums! Ser jättegott ut!:D



Ha en härlig fredag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0