Pepparkakor

50-60 st portioner

Ingredienser:
720 gr vetemjöl
180 gr strösocker
150 gr rumstempererat smör
1 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
1 ägg
1 msk bikarbonat
1 msk mald kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald kryddnejlika

Gör så här

Dag 1 Pepparkaksdeg

1. Blanda alla ingredienser till en slät deg i en assistent eller för hand.
2. Rulla in pepparkaksdegen i plastfilm och förvara i kyl över natten. Detta gör du för att hela degen ska få smak av kryddorna.

Dag 2 Baka ut kakorna

1. Ta ut degen ur kylen ett par timmar innan du ska baka ut dina pepparkakor. Så att degen mjuknar lite.
2. Blanda i 3-5 msk vatten i degen (den ska bli smidig inte kladdig)
3. Dela sedan pepparkaksdegen i 4 bitar och kavla ut i ca 1mm tjocklek. Stansa ut med valfri pepparkaksform och lägg upp dem på mjölad ugnsplåt. Grädda ca 10 minuter i 200 graders ugn.
4. Låt de färdiggräddade pepparkakorna svalna på ugnsgaller.

Tillagningstid: Pepparkakor 1,5 timme + vila ikylen


Kommentarer
Postat av: Anna

jättebra blogg, tack för många fina tips! :))

2008-07-11 @ 14:00:44
Postat av: Emelie

Älskar din blogg och pepparkakor! Tack för tipset (:

2008-07-11 @ 14:09:39
URL: http://exceeder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0