Pepparkakor
50-60 st portioner
Ingredienser:
720 gr vetemjöl
180 gr strösocker
150 gr rumstempererat smör
1 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
1 ägg
1 msk bikarbonat
1 msk mald kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald kryddnejlika
Dag 1 Pepparkaksdeg
1. Blanda alla ingredienser till en slät deg i en assistent eller för hand.
2. Rulla in pepparkaksdegen i plastfilm och förvara i kyl över natten. Detta gör du för att hela degen ska få smak av kryddorna.
Dag 2 Baka ut kakorna
1. Ta ut degen ur kylen ett par timmar innan du ska baka ut dina pepparkakor. Så att degen mjuknar lite.
2. Blanda i 3-5 msk vatten i degen (den ska bli smidig inte kladdig)
3. Dela sedan pepparkaksdegen i 4 bitar och kavla ut i ca 1mm tjocklek. Stansa ut med valfri pepparkaksform och lägg upp dem på mjölad ugnsplåt. Grädda ca 10 minuter i 200 graders ugn.
4. Låt de färdiggräddade pepparkakorna svalna på ugnsgaller.

jättebra blogg, tack för många fina tips! :))
Älskar din blogg och pepparkakor! Tack för tipset (: