Brytbröd

Brytbröd

Goda små bröd som är enkla att göra.

Tid: 2 timmar

24 st

Du behöver:


50 g jäst (för söta degar)

2 ½ msk ljus sirap

3 ½ dl grahamsmjöl

5 dl mjölk

250 g kesella

1 ½ tsk salt

8 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet och rör i kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig.

Låt jäsa 30 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla

till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.


Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla med vatten med en skvätt olja i.

Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.



(recepten.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0