Ciabatta bröd
8 portioner
Ingredienser:
30 gr färsk jäst
2 msk honung
5 dl kallt vatten
ca 800 gr vetemjöl special
100 durumvete eller managryn
2 tsk salt
0,5 dl extra virgin olivolja
1. Häll allt mjöl i köksmaskinens bunke tillsammans med det kalla vattnet, honung och olivolja, dela jästen i småbitar och lägg i.
2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt salt och blanda i två minuter till.
3. Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar. Om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
4. Dela degen i 8 delar, rulla dem till korvform platta sedan ut till de är ungefär 10 cm långa, 2,5 cm tjocka och 5 cm breda, jäs ca 45 minuter till dubbel storlek.
5. Grädda i 225 graders ugn ca 25 minuter tills de är 97 grader i kärntemperatur. Låt dem sedan svalna på galler.
Ciabatta blir bäst om man kalljäser degen i kylen över natten.

(lyckasmedmat.nu)
Trevlig blogg! Här ska jag kika in när jag har dålig fantasi!