Twix
Ingredienser
Kaka:6 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin
Kolasmet:
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk ljus sirap
200 g ljus blockchoklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.
Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.
Förvara dem i kyl eller frys.

(matklubben.se)
Rocky Road
Ingredienser
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

(matklubben.se)
Snickers
Ingredienser
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör med bitar
1 tsk vaniljsocker
1 dl cocos
10 dl Rice crisps eller Cornflakes
2 kakor ljus choklad (=400 g)
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en stor kastrull och värm till rn tjock flytande massa.
Tag av kastrullen, blanda i vaniljsocker, cocos och rice crisp/cornflakes.
Bred och tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
Smält chokladen och bred över kakan.
Ställ i kylskåpet 25-30 minuter.
Skär i rutor, och frys eventuellt in.
(receptbankenskokbok.se)
Amerikanska muffins
Antal portioner: 20
Ingredienser:
125 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
frukt/bär
Så här gör du:
Vispa margarin och socker pösigt
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten omväxlande med vätskan.
Vänd ner bär/frukt i smeten.
Klicka ut i höga muffinsformar/muffinsplåt.
Grädda 15-20 min i 200º C.
Grillad kyckling med grillade grönsaker
Ingredienser:
4 4 st små kycklingfiléer
4 4 st kycklinglårfiléer
2 2 tsk rapsolja
2 2 tsk vitlökspulver
1 1 tsk malen spiskummin
1 1 tsk grovamlen svartpeppar
salt och malen vitpeppar
Grillade grönsaker:
1 1 st morot
1 1 st gul lök
250 250 g broccoli
1 1 st röd parika
2 2 st tomater
2 2 st grön spansk peppar
salt och malen vitpeppar
2 2 tsk rapsolja till grillnng
Till servering:
2 2 tsk olivolja
1 1 tsk pressad citronsaft
Gör så här:
1. Torka av kycklingköttet och pensla med olja. Krydda på båda sidor med vitlökspulver, spiskummin, salt och peppar. Skala och ansa moroten. Skär den i mindre bitar. Skala och strimla löken. Bryt broccolin i buketter. Lägg dem i en bunke och droppa över 1 tsk rapsolja. Blanda noga. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Skär tomaterna i klyftor. Dela de spanka pepparfrukterna och ta bort kärnorna. Skär i stora bitar.
2. Grilla först kycklingköttet på medelvärme i ca 4 minuter per sida. Köttets innertemperatur ska vara 72-75°. Lägg upp köttet och håll det varmt. Gör ren pannan genom att skölja den hastigt med hett vatten.
3. Hetta upp pannan och lägg i grönsakerna. Grilla morot, lök och broccoli i ca 4 minuter på hög värme. Tillsätt paprikan och grilla en halv minut. Lägg i tomater och spansk peppar, droppa över lite mer rapsolja och grilla någon minut till. Ta upp grönsakerna, krydda med salt och peppar och droppa över olivolja och citronsaft. Servera till kycklingen.
(recept.nu)
Fruktiga bullar
Ingredienser 24 st:
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1/2 paket (25 g) jäst för söta degar
1 ägg
1/4 tsk salt
1 dl strösocker
ca 1 liter vetemjöl
Fyllning 1:
2 1/2 dl (halvtinade) blåbär
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk strösocker
Fyllning 2:
2 syrliga äpplen, grovrivna
1/2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
Så här gör du:
Smält smöret, häll över mjölken och värm tills vätskan är ljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i degbunken. Häll över degvätskan och rör tills jästen löst sig. Rör ner ägg, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen är smidig. Tillsätt allt mjöl om så behövs mot slutet. Täck degen med bakduk och plast och låt jäsa cirka 45 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen och dela den i två lika stora delar på bakbordet. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Strö knappt tinade blåbär, vaniljsocker och strösocker på ena plattan och rulla ihop den fast. Dela i 12 lika stora bullar och lägg dem med snittytan upp i veckade pappersformar. Sätt på plåt.
Riv äpplen direkt över den andra degplattan. Strö på kanel och socker. Rulla degen fast samman och dela i 12 bullar. Ställ dem med snittytan upp i veckade pappersformar och sätt på plåt.
Täck över med bakduk och jäs 30-40 minuter.
Grädda blåbärsbullarna mitt i ugnen i 250 grader ungefär 8 minuter. Pensla med smält smör och strö på strösocker så fort bullarna kommer ur ugnen. Låt dem kallna på galler.
Pensla äppelbullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader ungefär 8 minuter. Låt svalna på galler. Bred på glasyr av florsocker utrört med några droppar äppeljuice.

(icakuriren.se)
Semlor
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
100g margarin
3 dl mjölk
1 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt
ca 1 liter vetemjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och socker.
2. Smält margarinet och blanda det med mjölken. Se till att vätskan är fingervarm.
3. Häll över lite av vätskan så att jästen löser sig. Häll därefter i resten av degspadet.
4. Blanda ner ägget.
5. Rör ner hjorthornssaltet i litet av mjölet och sätt till mjölet. Spara lite av mjölet till utbakningen.
6. Låt degen jäsa i bunken i 10 min - 1 timma
7. Vänd upp degen på bakbordet. Dela degen och forma 12-20 runda bullar (beroende på om du vill ha stora eller små semlor)
8. Lägg bullarna på bakplåtspapper på plåt. Jäs dem ordentligt (minst 40-45 min)
9. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader under 5-10 min. Passa dem noga så att de blir lagom gyllenbruna.
10. Låt bullarna svalna. Skär av locket. Gröp ur och fyll bullarna med färdig mandelmassa eller med hemgjord fyllning. Vispa grädde och lägg på rikligt. Lägg på locket och sikta florsocker över.
Hemgjord fyllning:
Inkrom från bullarna
0,5 - 1 dl uppvärmd het mjölk
2 dl mald sötmandel (skala om du vill ha en vit fyllning)
1 dl socker
1. Häll varm mjölk över inkråmet.
2. Mal mandel och blanda med sockret.
3. Rör ner mandelblandningen i mjölkblandningen.
Visste du att man gärna äter fastlagsbulle med varm mjölk över serverat i en djup tallrik i Skåne. Mjölken skall vara smaksatt med lite vaniljsocker. Prova gärna som efterrätt.
(baktips.se)
Lussekatter
100-150 g margarin eller smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
ca 1,5 liter vetemjöl
2 pkt saffran, (1g)
1-2 ägg
1 ägg för pensling
Dekoration: Russin
Gör så här:
1. Smält fettet. Tillsätt ljummen mjölk (37 grader)
2. Smula ner jästen i degbunken. Häll i lite av degspadet och rör om tills jästen är upplöst.
3. Lös upp saffranet med lite av degspadet. Häll i.
4. Tillsätt resten av degspadet, sockret, saltet, uppvispat ägg och det mesta av mjölet.
5. Arbeta degen tills den släpper bunken och tillsätt ev mera mjöl.
6. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme.
7. Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda den till en till en lätt, smidig och ganska lös deg. Forma till lussekatter
Pensla med ägg och garnera med russin.
Grädda mitt i ugnen 8-10 min 225-250 grader.
(baktips.se) (recept.nu)
Kanelbullar
100-150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1-1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 liter vetemjöl
Till garnering:
1 ägg, hackad mandel eller pärlsocker
1. Smält margariner och sätt till mjölken. Värm till ca 37 grader (fingervarmt)
2. Smula ner jästen i en degskål. Häll vätskan över jästblandningen och rör om till jästen har löst sig.
3. Tillsätt socker och salt och ca 1,4 l mjöl. Rör samman degen så att den blir smidig och släpper degskålen. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
4. Låt degen jäsa på varm plats till dubbel storlek - ca 40 min. Täck över skålen med bakduk under jäsningen.
5. Ta degen ur skålen och bearbeta på mjölat underlag. Forma bullar eller längder enligt eget önskemål. (se baktips bullar)
6. Lägg bullar i formar eller vetelängder på plåt. Låt jäsa 30-40 min.
7. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på dekoration.
8. Grädda bullar 5-10 min vid 250 grader och längder i 15-20 min vid 200 grader.
OBS! Passa bullarna noga så de inte bränns när det är i ugnen.
(baktips.se) (thebe.blogsome.com)
Supersnabb tårta med jordgubbar
1 st sockerkaksbotten, färdigköpt, i 3 delar
1 paketgrädde, mager, vispbar
3 msk jordgubbssylt, lättsockrad
1 st banan (er)
1 ask jordgubbar
1 msk kakao
0,5 dl jordgubbssaft light, eller saft med mindre socker
Tillagning:
1. Vispa grädden. Mosa bananen tillsammans med lättsockrad jordgubbssylt. Dränk in första botten med saft med hjälp av en sked.
2. Stryk på hälften av bananblandningen. Lägg på nästa botten och dränk in den samt resten av bananmoset samt hälften av grädden. Lägg på den översta botten och dränk in den. Bred ut grädden och pudra över kakaon. Garnera med jordgubbar.

(tasteline.com)